• Foto Ferroli FSB3N 50
Ferroli FSB3N 50
4110,00 Lei

FSB3 N este un cazan proiectat si realizat pentru arderea de combustibil solid – lemn, brichete din lemn clasa B, tocătură lemnoasă, orice fel de resturi și deșeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice si carbuni cu puterea calorifică mai mare de 15 MJ/kg sie este destinat incalzirii incaperilor mari si mijlocii.
Corpul cazanului FSB3 N este construit din otel cu grosime de 5mm - pentru camera de ardere si 3mm - pentru peretii exteriori ai camerei de ardere si este testat si proiectat în conformitate cu normele europene EN 303/5.
FSB3 N are un design simplificat si usor de exploatat. Procesul de ardere este controlat de un regulator termostatic de tiraj, cu un grad inalt de siguranta. Prin reglarea aerului din camera de ardere, se obtine un regim optim de functionare a cazanului.
Cazanul FSB3 N este proiectat cu 3 drumuri de fum pentru un schimb de caldura mai eficient si un randament superior cazanelor clasice iar corpul cazanului este prevazut cu izolatie termica din vata cu grosimea de 10 mm rezistenta la temperaturi inalte.
Focarul cazanului este protejat cu un gratar metalic detasabil. Elementele de protectie garanteaza o functionare in siguranta a cazanului.
Cazanul este echipat cu:
- Termometru,
- Tăviță de cenușă
- Vatrai
- Regulatorul termostatic de tiraj
- Supapa de siguranta 3/4" si 3 bar
Ușa superioara este prevazută cu izolație de fibră de sticlă ignifugă cu o mică deschidere pentru reglarea aerului secundar.
Cazanul poate functiona numai cu material lemnos natural si netratat, sau cu carbuni dar la fel se pot folosi combustibili presati si brichete.
Lungimea lemnelor poate fi cuprinsa intre 330 mm – 500 mm. Umiditatea lemnului nu trebuiesa depaseasca 20%. Pentru o utilizare maxima a puterii calorice a lemnului, recomandam folosirea de lemn uscat timp de 1,5 – 2 ani. Procentul ridicat de umiditate a materialului lemnos, reduce puterea calorica a lemnului, respectiv si puterea cazanului.
Pentru autonomie ridicata si confort sporit va recomandam montajul cazanului FSB3 N impreuna cu un vas de stocare (PUFFER) si automatizare ECOKOM.

CARACTERISTICI TEHNICEU.M.50
Puteri
Putere nominala peletikW50
Parametri tehnici
Presiune maxima de functionarebar3
Tiraj necesarPa/mbar24/0,24
Continut apa cazanlitri106
Volum camera arderelitri103
Interval temperaturagrdC65-85
Deschidere usamm490/310
Dimensiuni / Racorduri / Greutati
Inaltimemm1145
Latimemm624
Adancimemm990
Diametru interior cosmm180
Greutatekg315

Produse asemănătoare

SEVCO INSTALAȚII SRL - Ferdinand I, Nr. 66, Alba Iulia, România